Terkini! Tiga lagi positif novel coronavirus di Malaysia.. “Salah seorang adalah menantu perempuan kepada m4ngsa pertama..”

TIGA lagi warga China disahkan positif novel coronav1rus menjadikan jumlah keseluruhan dijangk1ti v1rus itu sebanyak tujuh orang setakat ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata dua kes baharu itu membabitkan seorang kanak-kanak berusia empat tahun yang kini diraw4t di wad isolasi Hospital Sultanah Maliha, Langkawi dan seorang lelaki berusia 52 tahun yang kini dirawat di wad isolasi Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.

Sementara itu, seorang lagi disahkan positif jangk1tan itu adalah menantu perempuan kepada m4ngsa pertama di Singapura iaitu lelaki berusia 66 tahun.

“Dia yang terdahulunya berstatus negatif telah mengambil keputusan untuk tinggal di Malaysia bagi menjaga kedua-dua anaknya yang sedang menerima raw4tan di wad isolasi Hospital Sungai Buloh selepas mereka dikesan positif,” katanya dalam satu kenyataan.

Menurut Dr Noor Hisham, setakat 10 Janari sehingga 28 Januari, jumlah kes pes4kit dibawah pemantauan (PUI) bagi jangkitan v1rus itu adalah 78 orang membabitkan 39 warganegara Malaysia, 36 warga China dan masing-masing satu dari Jordan, Brazil dan Thailand.

“Tiga (3) kes telah disahkan positif 2019-nCoV, 74 adalah negatif 2019-nCoV dan satu (1) kes masih menunggu keputusan makmal,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

Sumber : Mstar

 

 

Be the first to comment on "Terkini! Tiga lagi positif novel coronavirus di Malaysia.. “Salah seorang adalah menantu perempuan kepada m4ngsa pertama..”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*