Neelofa Mengaku Silap! Ini Tindakan Yang Akan Diambil Keatas Risalah Untuk Promosi Produk Susu Pisang

PENGACARA dan pelakon Neelofa menjelaskan risalah berkaitan susu pisang yang menjadi salah faham dan mengelirukan pengguna sehingga menerima teguran daripada pakar bed4h Dr Amalina.

Neelofa berkata, risalah produk minuman yang diedarkan baru-baru ini tidak mendapat kelulusan daripada kilang atau agensi yang dilantik.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Swarovski brought the festivities to life with a seasonal collection that is perfect for everyday wear @swarovski #naughtyornice #sparkdelight

A post shared by Neelofa (@neelofa) on

“Ketika saya menubuhkan syarikat ini, kumpulan saya sangat kecil. Jadi urusan pemasaran, operasi dan penjenamaan diserahkan kepada pihak lain atau ‘outsource’.

“Sudah tentu, jika saya tahu mengenai risalah ini, saya akan pastikan ia tidak diedarkan.

“Ini kerana fokus syarikat (dalam menghasilkan Nilofa) bukan untuk merawat atau untuk kesihatan. Kami memberi tumpuan kepada produk gaya hidup,” katanya.

Neelofa buat penjelasan di laman sosial.

Pada Selasa lalu, Dr Amalina menerusi Twitter peribadinya meminta penjelasan usahawan itu tentang khasiat susu pisang yang dianggap keterlaluan dipromosikan.

Dalam pada itu, Neelofa yang membuat penjelasan di laman sosial Nilofa.hq berkata, pihaknya akan mengambil langkah berhati-hati sebelum memuat naik perkongsian atau kenyataan di media sosial.

Selain itu, Neelofa berkata, pihaknya akan memperkemaskan lagi bungkusan susu pisang selepas susu itu diperiksa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Pihaknya juga akan menghantar beberapa dokument yang diminta KKM bagi memastikan produk itu dipromosikan sebagai susu berperisa pisang.

“Kementerian sudah memeriksa kilang dan gudang. Selepas membuat penelitian, alhamdulillah, kami perlu menambah baik pembungkusan produk menjadi susu berperisa pisang.

“Kami sudah menghantar apa yang diperlukan untuk perkara ini diperbetulkan bagi pengeluaran akan datang,” ujarnya.

Neelofa melancarkan susu pisang jenama Nilofa yang mencetuskan kontr0versi apabila didakwa khasiat produk itu dipromosikan keterlaluan termasuk dikatakan mengandungi kadar gula tinggi.

Neelofa berkata, tiada tindakan diambil kementerian terhadap isu ‘over claim’ atau dakwaan keterlaluan membabitkan kelebihan produk itu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

Sumber : Mstar via KhalifahMedia

Be the first to comment on "Neelofa Mengaku Silap! Ini Tindakan Yang Akan Diambil Keatas Risalah Untuk Promosi Produk Susu Pisang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*