“Saya mmg nak anak, tapi Itulah.”- Akhirnya Mas Idayu Dedah Reaksi Bakal Suami Soal Dapatkan Anak

Penyanyi Mas Idayu, 50, sudah lama berhasrat menimang anak lelaki tapi tidak menaruh harapan tinggi mendapat zuriat lagi pada usia sekarang. Mas Idayu atau nama sebenarnva Masidayu Mesnun, 50, berkata bakal suaminya juga Penerbit Eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa, 51, tidak memaksa pun dalam hal itu.

“Sebenarnya dari dulu saya memang idamkan nak anak lelaki yang sekian lama juga belum dapat milikinya.

Nak ikutkan, saya boleh dan tiada masalah sebab baru ada seorang anak dan tak pernah pun ada masalah lain. “Tapi saya takut juga ada yang cakap risikonya tinggikan. Jadi, bakal suami pun tiada masalah mengenai hal itu. Sekarang ini, kita cuma nak hidup bahagia sebagai satu keluarga. Jadi, itu tak penting,” katanya. Penyanyi Senggol Senggolan, Cubit Cubitan itu memang tidak menolak rezeki kalau ada.

Tapi dia kalau boleh memang ingin elakkan kerana baginya kesihatan lebih utama.

“Sebenarnya ada juga doktor cakap saya tiada masalah sebab anak baru seorang. Tapi itulah nak elak risiko. Selalunya wanita yang hamil pada usia 40-an, tiba-tiba timbul pelbagai penyakit dan itu yang kita tak nak,

katanya.

Selepas lebih 17 tahun bergelar ibu tunggal, Mas Idayu berkongsi dirinya memang dicengkam rasa kesunyian sejak beberapa tahun lalu. Dia teringin kembali bertemu teman hidup. “Saya terdetik nak ada pasangan hidup selepas dua tahun kebelakangan ini terasa sangat sunyi. Terfikir tak ada kawan, macam bosan. “Dalam masa itu, saya solat minta doa dengan Tuhan, ada tak jodoh saya sebelum pergi?

Saya doa dapat teman hidup terbaik kerana sekarang saya macam nak ada kawan,” katanya.

Mas Idayu dan Sufian bakal melangsungkan pernikahan pada Jumaat ini di Magica Quill City, Kuala Lumpur, jam 9 pagi dan pada sebelah malam pula akan diadakan majlis resepsi dengan tema ‘fairy tale’ dengan tetamu jemputan seramai 320 orang.

 

 

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

Sumber: Satkoba

Be the first to comment on "“Saya mmg nak anak, tapi Itulah.”- Akhirnya Mas Idayu Dedah Reaksi Bakal Suami Soal Dapatkan Anak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*