“Aku boleh comfirmkan dia tgh b0d*hkan 1 Malaysia” – Rahsia P1l Aliff Syukri Terb0ngkar

Susulan video kontr0versinya menari gh4irah bersama Baby Shima dikec4m tervk, Datuk Seri Aliff Syukri memaklumkan akan mengundurkan diri dari media sosial.

Selepas memuat naik video tersebut, perkongsian Aliff mengejvtkan ramai apabila memuat naik gambar ubat dengan kapsyen, “M4tikan aku dengan tenang dan beriman”.

Perkongsian Aliff itu sekaligus menimbulkan kerisauan mengenai keadaan usahawan itu serta meminta supaya beristighfar.

Tidak kurang juga, ada yang tertanya-tanya adakah gambar itu merupakan mesej untuk dia membvvnvh diri.

Bagaimanapun, ada segelintir netizen mengatakan itu hanyalah drama semata-mata untuk meraih simpati daripada orang ramai. Difahamkan, perkongsian itu telah pun dip4dam beberapa minit dimuat naik.

Seorang netizan tampil mended4hkan gambar p1l yang di muat naik oleh Aliff Syukri tersebut merupakan gambar ubat milik beliau yang di kongsi pada tahun 2020

Pulak dah! Kejadahnyaaaa

Reaksi netizan selepas pended4han ini

“Snap gambar vitamin pun org dah percaya lip.. Ni ko cilok gambar org..”

Sebelum ini Rozita Ibrahim, ibu usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri meminta anaknya memadamkan klip video teaser lagu dangdut ‘B.aby Sayang’ nyanyian duetnya bersama Baby Shima di Instagram ahli perniagaan berkenaan.

Menerusi hantaran di laman sosial Facebooknya hari ini, Rozita meminta anaknya itu supaya memadam video klip berkenaan dalam tempoh 24 jam.

“Ni baiklah mak (ibu) w4rning (beri amaran) mak m4lu. Percayalah… tidak akan barakah rezeki dan nikmat kehidupan jika hilang rasa malu, melebihkan dunia sampai dah tak ada adab dan akhlak demi kerana content (kandungan media sosial).

“Mak suruh kamu delete (padam), tak nak delete (padam) video mencabar nampaknya. Ini merosakkan generasi kita yang sepatutnya jadi contoh kepada mereka,” katanya menerusi hantaran itu.

Rozita turut meluahkan k3$ed1hannya dengan perbuatan Aliff Syukri dan meminta anaknya itu supaya tidak mem4lukan keluarga mereka.

“Malu ialah sebahagian dari iman, nasihat itu pakaian dan makanan roh. Teguran Mak Kri (Aliff Syukri) tidak mahu ikut – tak kasihan kepada kami.

“Mak terpaksa post (muat naik) dekat sini secara terbuka, apa Kri buat mem4lukan mak… jujur mak tidak mahu m4lukan Kri, mak cuba nasihat dekat belakang,” katanya.

Rozita dalam hantaran itu turut merayu kepada Aliff Syukri supaya memadam video klip berkenaan yang menyebabkan keluarga mereka dicemvh dan dih1na netizen.

“Kasihan pada arw4h abah, nenek… Kri baik dan sayangkan makkan jadi mohon delete (padam).

“Kri hanya ada mak je (saja) orang tua – pandang Ida (isteri) – anak-anak – kami tak bersalah kri , nak ke mak atau Ida m4ti kerana tertekan,” katanya.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

Sumber: Satkoba

Be the first to comment on "“Aku boleh comfirmkan dia tgh b0d*hkan 1 Malaysia” – Rahsia P1l Aliff Syukri Terb0ngkar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*