“Tolong Jangan Hilangkan Rasa Hormat Saya Pada Abang” – Sharol Shiro

Sejak semalam h4ngat diperkatakan mengenai kontr0versi wanita menghlna agama Islam ketika membuat persembahan di sebuah kelab komedi apabila pelawak Shahrol Shiro memb1das kenyataan Datuk Afdlin Shauki.

 

Ia berikutan pengarah itu tidak bersetuju mengenai penutupan sementara kelab komedi berkenaan apatah lagi membabitkan periuk nasi orang lain.

 

Terbaru, menerusi satu perkongsian di Instagram, Shahrol tetap bertegas dengan pendiriannya kelab berkenaan ditutup selepas pelbagai video persembahan komen di lokasi berkenaan tular serta membuatkan ramai tersinggung.

 

“Seperti dijangka banyak video hari ini tersebar mengenai persembahan stand up di kelab tersebut yang membuatkan ramai yang ters1nggung.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

“Pendapat saya kekal konsisten kelab tersebut eloklah ditutup sementara takvt ianya mendatangkan mudh4rat yang lebih besar,” tulisnya.

 

Menerusi entri berkenaan, Shahrol turut memuat naik gambar dipercayai suasana dalam kelab berkenaan memaparkan m1numan ker4s dihidangkan di meja pelanggan.

 

Shahrol turut mempersoalkan hukvm mencari rezeki dalam Islam serta menghiburkan penonton yang sedang menegvk minvman keras.

 

“Terdetik di hati saya seorang insan yang tidak pandai agama ini apakah hukumnya mencari rezeki menghiburkan jiwa para penonton yang sedang kh4yal menegvk air minuman keras?

 

“Dari pengetahuan sy jadi bouncer yang menjaga pintu luar kelab malam yang menyediakan minuman keras pun h4ram ini kan pula berada didalam,” tulisnya.

 

Sementara itu, dalam satu perkongsian lain, Shahrol turut tertanya-tanya mengapa Afdlin beriya mahu mempert4hankan kelab tersebut.

 

“Tolong jangan tunding jari pada penceramah agama dan lain-lain.Tenang dahulu dan biar pihak berkuasa melakukan s1asatan.Tapi kenapa abang beriya iya mempertahankan tempat tu yer?

 

“Saya akan terus bersuara jika abang terus memb3la sebuah kemungk4ran dan tolong jangan hilangkan rasa hormat saya pada abang yang senior dalam industri,” tulisnya.

 

Terdahulu, Afdlin dilihat ada memuat naik satu kenyataan di Facebook bahawa dia tidak menyokong individu yang menghlna Islam sebaliknya bersuara kerana penutupan premis tersebut membabitkan periuk nasi orang lain.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

sumber: Satkoba viral

Be the first to comment on "“Tolong Jangan Hilangkan Rasa Hormat Saya Pada Abang” – Sharol Shiro"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*