“Sempat dengar Sham jer1t… Allah!” – Kru produksi cerita detik cem4s kemaIangan, nampak rakan tempat duduk belakang tercampak ke depan

 

MAL4NG tidak berb4u… itu yang terjadi kepada kru produksi filem yang terlibat kemal4ngan m4ut di Setiu, Terengganu apabila kereta yang dinaiki mereka terb4bas dan mel4nggar tunggul kayu.

Menceritakan detik-detik cem4s itu, salah seorang kru, Kamarul Anuar Mohamed Nasir berkata ketika kej4dian dia sedang tidur namun hanya terdengar pemandu yang juga AllahYrham Muhammad Nurshamril Abdul Malek menjer1t menyebut nama Allah.

Kamarul yang mengalami pat4h tiga jari tangan kirinya turut melihat seorang lagi rakannya Amir Daniel Suhaimi terc4mpak dari kerusi belakang.

kamarul 1

Muhammad Nurshamril Abdul Malek men1nggal dunia di tempat kej4dian.

“Sekarang ini saya dir4wat di Hospital Besut. Tiga jari tangan kiri saya patah dan badan sak!t sampai tak boleh nak bergerak.

“Sebenarnya saya tak pasti macam mana kem4langan berlaku sebab ketika itu saya sedang tidur. Tapi sebelum saya tidur, Sham dan Azizi tengah menyanyi kuat-kuat.

“Ketika sedang tidur, tiba-tiba saya rasa terhent4k dan sempat dengar Sham menjerit ‘Allah!’. Saya nampak Daniel yang duduk belakang saya terc4mpak ke hadapan saya.

“Kepala Daniel dekat airbag depan saya, kaki dia di tempat duduk belakang dan badan dia di atas saya,” kata Kamarul ketika dihubungi mStar.

 

Pada mulanya saya ingat Sham hanya pengs4n sahaja. Saya hanya tahu Sham men1nggal dunia melalui laman sosial.

KAMARUL

KRU PRODUKSI FILEM

Pada Rabu, seorang kru produksi filem m4ut manakala tiga lagi rakannya p4rah selepas kenderaan dinaiki mereka terb4bas dalam kem4langan kira-kira pukvl 1.15 tengah hari.

Dalam n4has yang berlaku di Kilometer 71, Jalan Kota Bahru- Kuala Terengganu, di Setiu, pemandu Muhammad Nurshamril Abdul Malek mengalami keced3raan par4h dan dis4hkan men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Manakala penumpang belakang, Amir Daniel Suhaimi, 23, mengalami keced3raan par4h ret4k di bahagian leher.

Sementara itu seorang lagi penumpang belakang, Nur Azizi Nazril Abd Aziz, 26, parah selepas putus tangan kiri.

Kamarul 2Kru produksi yang terlibat menjalani penggambaran dokumentari terbitan syarikat milik pengarah Aziz M Osman.

Dalam pada itu, Kamarul turut berkongsi keadaan mereka sebelum dikeluarkan dari kenderaan tersebut.

“Masa itu, saya minta orang ramai keluarkan Daniel dalu tapi keadaan posisi dia agak sukar untuk dikeluarkan. Jadi, saya buka seat belt dan terus keluar kereta.

“Badan saya tak boleh gerak, orang ramai yang tolong angkat saya ke tepi. Saya hanya nampak orang angkat Sham sahaja. Lepas itu, saya dah tak tahu apa-apa.

“Pada mulanya saya ingat Sham hanya pengsan sahaja. Saya hanya tahu Sham men1nggal dunia melalui laman sosial,” ujarnya.

Sementara itu, pengarah Aziz M Osman mengakui empat kru produksi yang terbabit kem4langan dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur selepas menjalani penggambaran dokumentari terbitan produksinya, Ace Motion Pictures Sdn Bhd.

Aziz, 59, menerusi laporan portal berita berkata, ketika kejadian dia bersama isteri, bapa mentua dan seorang anak yang juga kru produksi menaiki kenderaan lain untuk pulang ke Kuala lumpur.

“Kami dalam perjalanan pulang, kalau tanya saya, saya sendiri tak boleh jelaskan bagaimana keadaan berlaku kerana kami sudah jauh ke depan dan tidak dapat berhubung dengan mereka,” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

sumber: mstar

Be the first to comment on "“Sempat dengar Sham jer1t… Allah!” – Kru produksi cerita detik cem4s kemaIangan, nampak rakan tempat duduk belakang tercampak ke depan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*