Nubhan pos1tif Cov1d-19, kuarant1n di hotel kerana b1mbang isteri ham1l 6 bulan – “Lega dah lengkap vaks1n, keadaan jadi tak tervk”

SELEPAS kakak dan abang iparnya disahkan pos1tif c0v1d-19 pada 2 Ogos lalu, penyanyi Nubhan Ahmad turut memaklumkan dijangk1ti wab4k itu pada 16 September lalu.

Nubhan, 35, berkata dia kini menjalani kuarant1n di sebuah hotel berikutan bimbang isterinya yang sedang ham1l enam bulan anak ketiga mereka.

“Bila rasa dem4m, saya terus buat sendiri ujian kit c0v1d-19 dan terkejut bila keputusannya adalah pos1tif. Masa itu isteri saya sudah kel4m k4but dan sangat b1mbang sebab keadaannya yang sedang ham1l enam bulan. Isteri pun buat sama ujian itu tapi keputusannya negatif, jadi malam itu juga saya terus kuarantin sendiri di dalam bilik.

“Esoknya doktor datang untuk buat ujian calitan untuk kami sekeluarga dan keputusannya hanya saya seorang sahaja yang positif. Jadi kerana bimbangkan keadaan isteri dan anak-anak, saya pun kuarant1n seorang diri di sebuah hotel,” 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NUBHAN AHAMAD (@nubhan.ahamad)

Terdahulu, Nubhan menerusi Instagram berkongsi sebuah video yang memberitahu dirinya disahkan pos1tif c0v1d-19.

“Akhirnya saya pos1tif c0v1d-19. Isteri dan anak-anak Alhamdulillah negatif dan mereka hanya kuarant1n di rumah,” tulisnya pada kapsyen.

Mengulas lanjut, Nubhan berkata, selain demam dan sak!t kepala dia juga mengalami gejala h1lang deri1a rasa dan bau pada hari ketiga selepas dijangk1ti w4bak itu.

Bagaimanapun, dia mengakui sedikit lega apabila sudah lengkap divaks1n.

“Saya sangat bersyukur sudah lengkap dua dos vaks1n dua bulan lepas, jadi keadaan saya tidak tervk hanya berada pada kategori dua sahaja.

Saya sangat bersyukur sudah lengkap dua dos vaks1n dua bulan lepas, jadi keadaan saya tidak tervk hanya berada pada kategori dua sahaja.

NUBHAN AHMAD

PENYANYI

“Saya mengaku dulu pun pernah terpengaruh tidak mahu ambil vaks1n sebab banyak sangat maklumat tolak vaks1n di media sosial.

“Tapi saya tidaklah terlalu fanatik sampai jadi antivaks1n cuma terpengaruh dengan benda yang tidak betul tentang vaks1n. Ada yang kata kalau ambil vaks1n boleh mat! dan banyak lagi maklumat yang boleh buat orang terpengaruh.

“Sehinggalah mak saya hampir dijangk1ti kerana menjadi kont4k rapat beberapa orang di kampung. Masa itu saya sangat r1sau dengan keadaan mak, sebab dia orang yang ber1siko dan belum div4ksin tambahan pula yang kontak rapat itu ada yang men1nggal dunia.

“Alhamdulillah, mak negatif dan sejak itu saya sentiasa cari peluang untuk dapatkan vaks1n seawal mungkin untuk saya dan keluarga,” katanya.

185968978_218071443140649_5492624243586690921_n

Nubhan bersama isteri dan dua anaknya.

Pada masa sama, Nubhan turut mengingatkan orang ramai agar sentiasa beringat dan tidak terlalu bebas bergerak walaupun kelonggaran telah diberikan oleh pihak berkuasa.

“Walaupun sudah lengkap dua dos, perlu berjaga-jaga… kalau kena masih rasa sak!t, lepas tu leceh nak kena kuarant1n dan banyak benda pula kena buat.

“Saya sendiri pun tak tahu dari mana dapat jangk1tan ini, kalau ikutkan apa yang doktor jelaskan, simpt0m saya bermula selepas lima hari dijangk1ti, dan sebelum itu saya cuma pergi ke gym… mungkinlah dapat dari situ. Saya pun tidak ada ke mana selain pejabat dan kedai,” katanya.

Nubhan mendirikan rumahtangga dengan seorang doktor gigi, Afifah Hidayah Tawfek, 35 pada 29 Ogos 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata, iaitu Aafiya Kamilia, 4 dan Ahmad Afan berusia dua tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

sumber: mStar

Be the first to comment on "Nubhan pos1tif Cov1d-19, kuarant1n di hotel kerana b1mbang isteri ham1l 6 bulan – “Lega dah lengkap vaks1n, keadaan jadi tak tervk”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*