“Kalau sempat akak nak AJL” Naim Daniel dah tunaikan permintaan Siti Sarah yang meminta lagu ciptaannya

PENYANYI Naim Daniel mended4hkan dia sudah menyiapkan single yang dicipta khas untuk Allahyarham Siti Sarah seperti yang diminta penyanyi tersebut.

Menurut Naim atau nama sebenarnya, Muhammad Naim Daniel Baharin, 24, Allahyarham ada menghubunginya menerusi pesanan mesej peribadi (DM) di Instagram sebaik Naim berjaya mengungguli Anugerah Juara Lagu (AJL) tahun lepas.

“Perbualan yang saya kongsikan itu lepas AJL tahun lepas, arwh kak Sarah ada contact saya bertanyakan boleh ke saya buat lagu untuk dia.

“Lepas tiga hari kami berhubung, terus saya dah siapkan lagu itu sebab arwh nak lagu power ballad yang mungkin boleh bawa sehingga masuk ke AJL.

“Saya hantar demo lagu itu dan dia sangat suka lagu tersebut… tapi sampai sekarang lagu itu tertangguh untuk direkod sebab arwah pun ada beberapa perancangan lagu yang dia tengah susun pada ketika itu,” katanya ketika dihubungi mStar.

“Perbualan yang saya kongsikan itu lepas AJL tahun lepas, arwh kak Sarah ada contact saya bertanyakan boleh ke saya buat lagu untuk dia.

“Lepas tiga hari kami berhubung, terus saya dah siapkan lagu itu sebab arwh nak lagu power ballad yang mungkin boleh bawa sehingga masuk ke AJL.

“Saya hantar demo lagu itu dan dia sangat suka lagu tersebut… tapi sampai sekarang lagu itu tertangguh untuk direkod sebab arwh pun ada beberapa perancangan lagu yang dia tengah susun pada ketika itu,” katanya ketika dihubungi mStar.

“Kita tengok macam mana nanti, semuanya terserah pada abang Shuib sama ada mahu releasekan lagu itu atau tidak sebab saya percaya rakaman full demo kak Sarah itu ada lagi padanya,” ujarnya.

Mengenali peribadi Siti Sarah secara dekat, penyanyi lagu Sumpah itu menyifatkan Allhyarham seorang individu yang sangat balk dan ceria.

“Bila kita tengok arwh kat Instagram, begitu jugalah dia di luar. Kak Sarah memang seorang yang sangat happy go lucky.

“Tk sangka minggu lepas kita tengok video dia masak-masak di Instagram, hari ini (Isnin) dia dah tiada.

“Saya harap pemergian kak Sarah dapat buka mata semua orang yang C0vldl9 ini bkan (is.u) main-main Iebih-Iebih lagi buat gol0ngan antl vaksln,” katanya.

Gambar kenangan Shuib dan anak-anak dengan Allahyarham Siti Sarah.

Terdahulu, Siti Sarah, 37, menghmbuskan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akibat C0vldl9.

Allahyarham dimasukkan ke ICU h0spital berkenaan selepas tahap 0ksigen menurun pada 4 Ogos lalu iaitu hari yang sama dia sepatutnya memot0ng gelang kuarantln.

Siti Sarah kemudiannya ditidurkan sebelum pembedahan dijalankan bagi mengeluarkan bayi dalam kandungan pada 6 Ogos lalu dan arwh selamat melahirkan bayi lelaki diberi nama Ayash Affan pada pukul 5 petang.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebmikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahyarham menlnggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Sumber :mstar

Be the first to comment on "“Kalau sempat akak nak AJL” Naim Daniel dah tunaikan permintaan Siti Sarah yang meminta lagu ciptaannya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*