“Selepas Baca Ni, Mampvkah Anda Mengadv Anda B0san Duduk Di Rumah” Nora Danish K0ngsi Pengalaman D0ktor

Hanya dengan tanda pagar #fightcoron4virustogether serta beberapa emot1con sedih, Nora Danish berkongsi pengalaman yang dilalui oleh seorang doktor bernama Francesca Cortellaro di Instagram miliknya.

“Tahukah anda apakah perasaan yang paling dram4tik? Menyaksikan sendiri pes4kit m4ti send1rian, mendengar mereka merayu pada anda untuk bertemu anak-anak dan cucu-cucu.

“Pes4kit Cov1d- 19 hanya bersendirian, tiada ahli keluarga di sisi untuk membantu dan bila mereka akan ‘pergi’, mereka boleh merasakannya,” tulis Dr. Francesca Cortellaro.

Tambah Dr. Francesca, pes4kit tidak melalui narcolepsy (perasaan ingin tidur dengan tenang). Mereka seolah-olah kelemasan, tetapi mempunyai masa untuk mengetahuinya.

“Kali terakhir adalah malam tadi. Dia seorang nenek dan sangat teringin berjumpa dengan cucu perempuannya.

“Saya keluarkan telefon saya dan membuat panggilan video. Mereka mengucapkan selamat tinggal. Tidak lama kemudian, dia pun men1nggal.

Menurut Francesca, hingga kini dia sudah mempunyai senarai panggilan video yang panjang yang dinamakannya senarai selamat tinggal.

“Saya berharap mereka dapat memberikan saya iPad mini, dan saya akan bawa tiga atu empat supaya mereka tidak mati bersendirian.

“Sekarang kalau anda mampu, teruskanlah mengadu yang anda bosan terp4ksa berkurung di rumah,” tulisnya lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💔😢😭 #fightcoronavirustogether

A post shared by Mrs Nedim (@noradanish) on

Perkongsian Nora itu menyebabkan ramai netizen berasa sed1h dan berharap semua tahu betapa pentingnya duduk di rumah dan mematuhi arahan yang diberikan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @

Sumber: gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

sumber: KLPRESS

Be the first to comment on "“Selepas Baca Ni, Mampvkah Anda Mengadv Anda B0san Duduk Di Rumah” Nora Danish K0ngsi Pengalaman D0ktor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*