Ustaz Ebit Liew Seb4k, Nenek Minta D0akan Dia Mningggal Sempat Ucap Syahadah

Ustaz Ebit Liew, seorang pendakwah bebas yang aktif berdakwah kepada masyarakat. Berbeza dengan pendakwah yang lain, Ustaz Ebit Liew mempunyai keistimewaan tersendiri dalam menyampaikan dakwahnya. Ini menyebabkan ramai yang tertarik dengan Islam asbab dakwahnya.

Bukan hanya orang islam bahkan orang bukan islam juga senang dengan pembawaannya dalam berdakwah. Setiap bait kata-katanya sangat indah membuatkan jiwa tersntuh dan se bak.

Dalam perk0ngsian terbaru di IG, baru-baru ini ustaz Ebit telah menjalankan dakwah di Muar. Dalam majlis tersebut seorang nenek tua telah menghadiri majlis tersebut yang seterusnya menyatakan hasrat murninya.

Berkerusi roda pergi ceramah ustaz Ebit

Menerusi entrinya, warga emas itu berusia 80 tahun, menyatakan sangat meminati ceramah yang disampaikan oleh ustaz Ebit. Oleh kerana itu, meskipun dengan berkerusi roda, nenek itu tetap gigih menghadiri ceramah agama.

Sempat ucap syahada sebelum mningggal

Namun, apa yang menyntuh perasaan adalah permintaan nenek tersebut, apabila meminta agar ustaz Ebit mendoakan dirinya dapat menghmbuskan n4fas terkhir dalam keadaan mulia dan sempat melafazkan dua kalimah syahadah.

“Makcik ni minta doa dan nasihat supaya makcik nak mningggal dvnia dapat ucap syahadah. S3bak dengar.

 

View this post on Instagram

Sebak masa ceramah di Muar. Ceramah di rumah surau sebelah rumah makcik ni. Makcik ni kata makcik dah 80 tahun lebih baru dapat jumpa ustaz. Makcik doa nak jumpa ustaz sangat. Terima kaseh datang bagi nasihat pada semua ahli keluarga makcik. Anak cucu cicit makcik. Menangis makcik ni. Saya sebak setiap kali lihat sesiapa atas kerusi roda atau uzur hadir dengar ceramah. Sanggup berjam bersesak. Makcik ni minta doa dan nasihat supaya makcik nak meninggal dunia dapat ucap syahadah. Sebak dengar. . Saya minta doa makcik ini. Kerana orang baik begini saya dapat Islam. Saya sebenarnya terhutang budi pada pakcik makcik di Malaysia ini. Kerana doa mereka saya dapat Islam . Walau pedalaman sikit tapi ramai betul orang hadir sampai ke perbatasan -ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Indahnya sekiranya lebih ramai lagi orang seperti Ustaz Ebit Liew ni. Kita juga pastinya inginkan pengakhiran yang indah dalam hidup seperti nenek tua ini. Semoga perkongsian ini memberikan inspirasi kepada sidang pembaca sekalian dan semoga kita semua mendapat hidayah dalam hidup.

Semoga hasrat murni nenek ini juga dimakbulkan oleh Tuhan.

 

Sumber : Ustaz Ebit Lew via ohmymedia

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  pisang daily

Be the first to comment on "Ustaz Ebit Liew Seb4k, Nenek Minta D0akan Dia Mningggal Sempat Ucap Syahadah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*