“Kerja lima bulan… bayar berbelas ribu, senang je lari” – Jasmin Hamid minta bantuan netizen kesan pembantu rumah hilang!

PELAKON Jasmin Hamid merayu bantuan orang ramai mengesan pembantu rumahnya yang melarikan diri pada Ahad lalu.

Menurut Jasmin, 45, dia sudah membuat laporan polis dan berharap wanita warga Indonesia itu berjaya ditahan dalam masa terdekat.

“Pada masyarakat Malaysia yang prihatin, saya perlukan pertolongan anda, gunakan kuasa viral you all. Jika ada ternampak pembantu rumah saya, mohon mesej saya dengan segera.

“Dia lari dari rumah saya pada 12 Januari pukul 7.19 malam dengan bantuan seseorang berdasarkan bukti-bukti yang saya ada.

Pembantu rumah Jasmin Hamid melarikan diri.

“Lap0ran p0lis telah pun dibuat, saya ingin beliau diberk4s oleh pihak berkuasa dengan segera! Semoga Allah permudahkan segala urusan saya,” katanya.

Jasmin berkongsi mengenai kehilangan pembantu rumahnya itu menerusi Instagram pada Isnin.

Bersama kapsyen tersebut, Jasmin turut menyertakan foto wanita berusia 42 tahun dikenali dengan nama Laily itu.

Dia dah bekerja selama lima bulan… dahlah mahal nak ambil maid, berbelas ribu dan senang je (dia) lari!
JASMIN HAMID
PELAKON

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pada masyarakat MALAYSIA yang prihatin! Saya perlukan PERTOLONGAN uols! . Gunakan kuasa VIRAL uols!!! . . . Jika uols ada ternampak PEMBANTU RUMAH saya , mohon DM saya dengan SEGERA.. Dia LARI dari rumah saya pada 12 JAN 2020 jam 7.19pm dengan bantuan seseorang berdasarkan bukti -bukti yang saya ada.. Dia dah bekerja selama 5 bulan. Dah la MAHAL nak ambil MAID.. Berbelas ribu 😰😰😰😰.. Senang je LARI! Kalau dah tak sanggup kerja, minta majikan pulangkan pada agent.. Bila LARI macam ni, kan dah jadi PENDATANG TANPA IZIN sebab PERMIT KERJA akan DI TAMATKAN.. Inilah jadinya bila kita lupa untuk BERSYUKUR dengan Rezeki Allah! Menyusahkan diri sendiri dan keluarga di kampung.. . . Report polis telahpun di buat .. Saya ingin beliau di berkas oleh pihak berkuasa dengan SEGERA ! . Semoga Allah permudahkan segala urusan saya 🙏🙏🙏🙏 . WANTED!!!!! …. Nama : LAILY Warganegara :Medan, Indonesia Umur : 42 tahun . . NEED HELP!!! #help #maid #pembanturumahtangga #indonesia #kabur #pertolongan #viralkan #viralindonesia #larirumah

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Sementara itu, pelakon drama Datin Wannabe ini berkata tindakan yang dilakukan oleh pembantu rumahnya itu hanya akan menyusahkan diri sendiri dan keluarga di kampung.

“Dia dah bekerja selama lima bulan… dahlah mahal nak ambil maid, berbelas ribu dan senang je (dia) lari.

“Kalau dah tak sanggup kerja, minta majikan pulangkan pada ejen… bila lari macam ni, kan dah jadi pendatang tanpa izin sebab permit kerja akan ditamatkan.

“Inilah jadinya bila kita lupa untuk bersyukur dengan rezeki Allah! Menyusahkan diri sendiri dan keluarga di kampung,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pisang Daily

Sumber : mStar

Be the first to comment on "“Kerja lima bulan… bayar berbelas ribu, senang je lari” – Jasmin Hamid minta bantuan netizen kesan pembantu rumah hilang!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*