Selama Enam Tahun Jadi Ibu Tunggal, Wanita Ini Bangga Besarkan Anak Sorang2

Kehidupan rumah tangga akan menjadi lebih sempurna apabila sebuah keluarga terdiri daripada seorang bapa dan seorang ibu serta memiliki beberapa orang anak.

Namun hakikatnya kadang kala tidak seindah disangka kerana terdapat wanita yang ditakdirkan bercrai dan hidup secara bersendirian sambil membesarkan anak-anak.

Tidak terkecuali juga bagi seorang wanita yang dikenali sebagai Eliaa dimana dia merupakan ibu tunggaI kepada anak lelakinya yang sejak 2013 lagi.

“Macam tak percaya je. Hampir enam tahun jadi ibu tunggal. Proud to myself sebab besarkan anak sorang2,” katanya.

Meskipun begitu, kehidupan mereka sentiasa bahagia walaupun tanpa seorang lelaki yang bergeIar suami atas faktor peng0rbanannya yang sanggup memikuI tugas sebagai ketua keluarga.

Menerusi laman Twitter, dia menjelaskan bahawa membesarkan anak seorang diri bukan sesuatu perkara mudah kerana memerlukan peng0rbanan yang tinggi.

Wanita itu juga berkata walaupun terdapat banyak rint@ngan dan cab@ran yang dilalui namun demi kasihnya terhadap anak, dia sedar bahawa dirinya perlu tab@h dan cekaI.

P0sting tersebut telah menerima pelbagai komen netizen dan rata-rata mereka memberikan pujian dan kata-kata semangat buat wanita terb@bit.

Jadi seorang ibu pun dah susah apatah lagi jadi ibu tunggaI. Semoga kehidupan Eliaa dan anak lelakinya dipermudahkan dan kebahagiaan berpihak kepada mereka.

Sumber : Eliaa

Via OMM

Facebook Comments

 

Be the first to comment on "Selama Enam Tahun Jadi Ibu Tunggal, Wanita Ini Bangga Besarkan Anak Sorang2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*