Pernah diketawa jual susu, pengusaha Farm Fresh bangkit raih ratusan juta ringgit setahun

Semangat dan usaha gigih sebagai seorang usahawan tidak pernah pudar dalam mengusahakan perniagaan. Namun, setiap jatVh bangun tidak mengg@galkan usaha untuk menjadi lebih baik.

Baru-baru ini Ketua Pegawai Oper@si (COO) Farm Fresh, Azmi Zainal berkongsi di laman Facebook mengenai kisah perjalanan beliau sebagai usahawan yang memulakan bisnes secara kecil-kecilan sehingga ke peringkat antarabangsa.

  

Bermula dengan bisnes kecil-kecilan

Menurut Azmi, beliau bermula dengan 60 ekor lembu sebagai permulaan bisnes dengan membeli susu dari penternak dan menghantar st0k menaiki bas kerana tiada pengangkutan yang ingin dihantar ke Kuala Lumpur.

Jual di kedai2 kecil & pasar malam

Azmi berkata, beliau meIakukan jualan ke kedai runcit sehingga ke pasar raya besar. Malah pada waktu malam pula, beliau akan membuat jualan di pasar malam. Kesusahannya tidak memat@hkan semangat walaupun sering ditertawakan dan dipandang rendah.

Jurujual pun ragu2 dengan syarikat

Pengalaman mengajar beliau erti kesusahan. Diseb@bkan perkara itu, beliau mengambil inisiatif untuk menjadi penaja utama program realiti nyanyian Gegar Vaganza dan melakukan sumbangan untuk penggiat seni yang sudah lama tidak muncul dalam industri.

Sumber : Azmi Zainal

Via OMM

 

1 Comment on "Pernah diketawa jual susu, pengusaha Farm Fresh bangkit raih ratusan juta ringgit setahun"

  1. Semoga berjaya berjaya berjaya labeh jauh lagi. Ada susu ada di jual di brunei darussalam, selama ani saya cari belum ada jumpa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*